HOE WALKING VOORDELEN HEEFT voor je METABOLISME en je SPIJSVERTERING

Follow my blog with Bloglovin

Ben jij ook geïntrigeerd door het idee dat minder meer is als het om bewegen gaat? Dan moet je dit lezen! Geen lange gymsessies en lange joggingsessies of activiteiten die je eigenlijk niet leuk vindt en die niet in je drukke leven passen. Dit hoeft niet het antwoord te zijn voor het bereiken van metabole flexibiliteit, een staat van ketose en gloeien van binnen naar buiten. In plaats daarvan baan je een weg naar een betere gezondheid. Dit bereik je simpelweg door een wandeling in te voegen na de maaltijd. Dit zal je metabolisme stimuleren en de spijsvertering op een belangrijke manier verbeteren.

De Italianen hebben een traditie die PASSEGGIATA wordt genoemd. Passeggiata is een ontspannen wandeling na het eten, het is een tijd om samen te zijn en zij doen dit met gemak en vreugde. Klik op de link om meer te weten te komen over PASSEGGIATA traditie van de Italianen.

Onderstaand 10 redenen om te gaan wandelen na de maaltijd. Mocht je het ketodieet volgen dat is dit tevens een van de beste oefeningen om het dieet aan te vullen en te optimaliseren. Over het Keto dieet schrijf ik binnenkort op 50notperfect.

1. VERLAGING VAN INSULINE

Een van de beste voordelen van wandelen na een maaltijd is de verlaging van de glycemische impact van Diabetisch type 2. Dit in vergelijking met wandelen voor de maaltijd of helemaal geen oefening. In feite kunnen korte wandelingen van ongeveer 15 minuten zelfs de insuline- en bloedglucosewaarden na de maaltijd verkorten, meer nog dan bij lange wandelingen. Je hoeft natuurlijk geen Diabetes type 2 of andere metabolische aandoeningen te hebben om hervan te profiteren. Dus na de maaltijd aan de wandel!

2. MOOD-BOOSTING

Iedereen wil een beter humeur, en lopen biedt precies dat. Studies tonen aan dat hoe meer stappen je gedurende de dag doet, des te beter je humeur wordt en hoe energieker je je voelt. Dit komt omdat er tijdens het wandelen natuurlijke endorfines vrijkomen waardoor je je gelukkiger en meer op je gemak voelt.

3. VERBETERT DE CIRCULATIE

Een stevige wandeling verhoogt je hartslag, verlaagt de bloeddruk en versterkt de hartspier waardoor je een gezonde gloed krijgt. Slechte bloedcirculatie lijdt tot een ongezonde bleke teint, fijne lijntjes en rimpels, dus wil je een betere huid en een gezondere gloed, WANDEL. Ik ken geen enkele vrouw die daar NEE tegen zou zeggen, inclusief mijzelf!

4. STRENGTHENS BONES AND MUSCLES

Wandelen is een van de meest elementaire en functionele oefening die er bestaat. Wandelen is van essentieel belang voor gezonde botten en spieren. De dichtheid neemt toe naarmate je meer wandelt, met name bij het heupbeen neemt de dichtheid toe waardoor het risico op fracturen wordt verlaagd en de spierkracht verbeterd. Je balans verbeterd en de kans op vallen vermindert.

5. ONDERSTEUNT DE KWALITEIT VAN SLAAP

Aangetoond is dat beweging het effect van het slaaphormoon melatonine versterkt. Als je in de ochtend buiten als eerste na het opstaan een wandeling kan maken ondersteund dit op natuurlijke wijze het circadiane ritme van het lichaam en gezonde slaap-waakpatronen. Je kent je eigen lichaam het beste dus kies op basis van wat het beste bij je past en wat het beste uitkomt het wandel patroon dat werkelijk jou past.

6. VERBETERD DE HERSEN FUNCTIE

Een neurologische studie heeft uitgewezen dat 3 keer per week wandelen de cognitieve functie verbeterd; het is een krachtig hulpmiddel om het ontstaan ​​van neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en cardiovasculaire dementie te voorkomen en uit te stellen.

7. HET HOUD JE HART GEZOND

Een studie heeft uitgewezen dat zowel matig als intens regelmatig lopen het risico op beroerte, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes, alle risicofactoren voor hartziekten, verminderden. Lopen blijkt even effectief als hardlopen voor de gezondheid van het hart.

8. EENVOUD

Het gemak waarmee sommige trainingsprogramma’s naadloos en moeiteloos in mijn levensstijl passen maken absoluut het verschil waardoor ik het ook doe. Er zijn veel apps en trainingsprogramma’s online te vinden dus er is er altijd wel een die in jou levensstijl past.

De eenvoud van wandelen voor je gezondheid is dat je het overal en vrijwel op elk niveau kunt doen. Of het nu gaat om een 80 minuten loop (deze is ideaal om Autofagie te activeren met behulp van aerobic activiteiten op laag niveau (klik op de link Autofagie en lees hoe je dit doet)) of gewoon een wandeling van 15 minuten na de maaltijd of tijdens je lunchpauze, wandelen is krachtig en heeft enorm veel gezondheidsvoordelen.

Ik zou dus zeggen doe er je voordeel mee.

9. VEELZIJDIGHEID

Lopen kan op veel manieren. Je kan met je familie wandelen door de bossen of langs het strand, je kan met een vriend/vriendin een power walk doen of met muziek die je inspireert en motiveert hardlopen maar je kan het ook gebruiken bij andere vormen van fitness. Met name bij intervaltraining met hoge intensiteit (HITT). Deze vorm van training zorgt ervoor dat de metrieke en cardiometabolische gezondheid verbetert. Veel mensen zijn geïntimideerd door het woordje HITT, ook wel intervaltraining genoemd. Maar als je een trap buiten of op incline op de loopband neemt voor 30 seconden tot 1 minuut en daarna weer plat loopt heb je al een interval. Zo simpel kan HITT dus zijn.

10. AANPASSINGSVERMOGEN

In tegenstelling tot sommige vormen van lichaamsbeweging heb je voor wandelen geen luxe outfit nodig en je kunt het overal doen. Een leuke sport outfit mag natuurlijk altijd, maar nodig heb je het niet. Hou het simpel, en neem vaker de trap, zet je auto een straat verderop, en ga zo vaak mogelijk de deur uit om een paar extra stappen te zetten. Ik heb ontdekt dat toen ik eenmaal de gewoonte had ontwikkeld om meer te lopen in mijn dagelijks leven, het langzaam mijn tweede natuur werd. Dus gewoon starten om meer te lopen als het kan.

JUST DO IT!