PLATTERE BUIK EET DIT

Even weinig tijd (of gewoon geen zin) gehad om te sporten of de juiste dingen te eten, te veel, te zoet en te vet gegeten, te veel alcohol en veel te weinig water gedronken en dan ineens heb je dat gevoel, dat opgeblazen gevoel.

Met een paar aanpassingen in je dagelijkse eetgewoonte kan je het gewicht rond je maag al behoorlijk verminderen en ben je in een mum van tijd op weg naar een plattere buik. Bijkomende voordelen zijn dat je je energieker gaat voelen en je gaat ook weer beter in je vel zitten. Met het bikini ( zwempakken) seizoen in aantocht is het zeker het proberen waard.

Elk onderstaand ingredient voorkomt een opgeblazen gevoel en bevordert een plattere buik.

En het belangrijkste DRINK WATER……HET LIEFST 2 LITER PER DAG

AVOCADO’S Avocado’s zitten vol met kalium, wat een belangrijke factor is in het verwijderen van overtollig natrium in je lichaam en daarom goed voor het verliezen van vocht. De vrucht is ook rijk aan oplosbare vezels en gezonde vetten, waardoor we ons met een kleinere portie voller voelen. Probeer een halve rijpe avocado op een stuk volkoren toast te smeren voor een super bevredigend ontbijt, of maak salade met avocado, een eitje en tomaten voor de lunch

GEMBER Deze pittige wortel is een van de oudst bekende natuurlijke tummy-kuren, en met een goede reden. Hoog in een spijsverteringsenzym dat zingibain wordt genoemd, is gember uiterst effectief in het versnellen van het spijsverteringsproces. Het staat ook bekend als een krachtig antibacterieel en ontstekingsremmend voedsel, met andere woorden, rondom goed voor je darm. Probeer een zelfgemaakte thee te zetten door een handvol geschilde gember te hakken en deze minstens 10 minuten in kokend water te zetten

WATERMELOEN Deze populaire zomervrucht is verfrissend dankzij het grote watergehalte (bijna 90 procent). Snacken met watermeloen is een uitstekende manier om het zoutgehalte te reguleren en het overtollige water dat je misschien vasthoudt (lees “bloat”) als gevolg van uitdroging weg te spoelen. Snijd een paar plakjes, leg ze even in de koelkast – koud het lekkerst – en eet zoveel je wilt.

TOMATEN Tomaten zitten vol met het antioxiderende lycopeen, waarvan bekend is dat het een extreem effectieve ontstekingsremmende en ontijzerende effect heeft. Je kunt tomaten zo uit het handje eten, in de salade verwerken of rooster ze in de oven met wat olijfolie en ontvel ze, snij fijn met wat olie, peper en zout tot een supereenvoudig en smakelijk bijgerecht voor zowat elke maaltijd.

HAVERMOUT Het glutenvrije ontbijt van de kampioenen, havermout brengt de bacteriën in je darm in evenwicht. Dit staat bekend als een prebiotisch effect, dat je spijsverteringsstelsel verbetert en wonderen doet om je bloat te verminderen. Je kunt zelfs proberen havermout te integreren in je volgende baksessie zoals een gezonde (zoete) traktatie, bv in een heerlijk bananenbrood.