RANDOM ACTS of KINDFULNESS

We willen graag hard zijn tegen onszelf en misschien hebben we dat hard zijn tegen onszelf ook wel nodig gehad in het verleden, maar nu is het tijd om een moment te nemen om KLEINE BEETJES VRIENDELIJKHEID TE TONEN AAN DIE ENE PERSOON IN JE LEVEN DIE ER UITEINDELIJK ECHT TOE DOET – JIJ

He idee van KINDFULNESS is dat als we wat zachter en vergevingsgezinder voor onszelf leren zijn, we dat ook beter kunnen zijn voor anderen. Meerdere studies zijn het erover eens dat willekeurige gebaren van vriendelijkheid goed zijn voor je mentale welzijn.

Hoewel schelden en razen op jezelf je vaak een ogenblik van verlichting brengt; duurzaam is het niet. Veilig is het wel, je krijgt geen grote bek terug en je kunt je emotie en boosheid kwijt. Maar van te veel zelfkritiek word je geen gelukkiger, fijner mens, niet voor jezelf, niet voor je omgeving.

Psychotherapist Padraig O’Morain stelt dat KINDFULNESS is about being a friend to the person you are now, not putting it off until you become a perfect person, wich for most of us never arrives. OK lets try some KINDFULNESS dus.

So don’t just be mindful, be kindful!’ aldus de woudmonnik Ajahn Brahmavamso.

Hieronder tips om die zelfcompassie te trainen, en KINDFULNESS te oefenen.

GENIET VAN DE ZON Hoewel we geen zon nodig hebben om vit D te maken – supplementen doen het werk ook – toont onderzoek aan dat aanvulling weinig doet om seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) te beperken, dus wat dat betreft heb je echte zonneschijn nodig. Ook tonen onderzoeken aan dat het serotinegehalte (het gelukkige hormoon) hoger is op zonnige dagen. Er is geen consensus over hoe lang je in de zon moet zijn om serotine aan te maken – geniet dus daarom van de zon ’s morgens vroeg of aan het eind van de dag, wanneer sterkte van de stralen milder zijn.

HIT MUTE van de sociale accounts waar je je niet lekker bij voelt. Onderzoek toont aan dat sociale media specifieke vormen van jaloezie kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot angst en depressie. Apps zoals Offtime (helaas alleen nog voor de Android) maken het mogelijk om uw sociale gebruik te beheren door op bepaalde tijden toegang te beperken en meldingen te blokkeren. Vergeet niet dat je je eigen content curator bent.

PLAN MOMENTEN VAN RUST IN “Zet een rode stip op je portemonnee, bureau, computerscherm, waar je hem ook vaak ziet “, zegt holistik-therapeut Annee de Mamiel. “Elke keer als je die rode stip ziet, stop dan met wat je doet en adem diep en kalm in”. Zie het als een moment om stil te zijn Rood lijkt misschien alarmerend, maar het is ideaal voor dit doel, want het is een kleur die we overal zien, van verkeerslichten tot stopborden.

ABONNEER JE OP Happinez, Flow of een ander tijdschrift die je gevoel lift en verdiept. Dit is hard nodig gezien het sombere wereldnieuws van vandaag, de ethos is eenvoudig: lees over alles wat je een positieve en lichtere houding geeft “om je weekend te beginnen met een lichter hart”

DENK LOCAL en word lid van het wereldwijde sociale netwerk voor jou buurt. Nextdoor – het is net Facebook maar dan voor jouw omgeving: zodra je je bij je community aanmeldt, krijg je updates over evenementen, lokale problemen, meldingen over criminaliteit en buurtgedrag. Het is zowel charmant als nuttig, en studies hebben aangetoond dat meer betrokkenheid bij je lokale gemeenschap een positief effect heeft op je mentale gezondheid en op eenzaamheid. Dus aanmelden en conect met de locals in jou buurt.

MAAK BADCOCKTAILS met essentiële oliën die werken; jasmijn brengt comfort en vreugde, pepermunt en rozemarijn voor mentale helderheid, wierook en geranium voor balans. De juiste hoeveelheid belangrijk, omdat te veel het tegenovergestelde effect kan hebben en zelfs je systeem kan uitputten in plaats van het te helpen. Doe tot 5 druppels in het bad of 1 druppel op je hoofdkusssen.