KOFFIE met BENEFITS BOOST je METABOLISME

Als het maken van een kop koffie die je energie en je vet verbrandt maar 5 minuten extra tijd kost s’morgens, dan is dat zeker die extra paar minuten waard.

Als je dus in de ochtend wat extra energie nodig hebt dan moet je deze Bullet Proof koffie absoluut aan je ochtend routine toevoegen. Scroll naar beneden voor het stapsgewijze recept.

BULLET PROOF KOFFIE RECEPT

INGREDIËNTEN

1 kop hete koffie 1 eetlepel (ongezouten) grasboter 1 eetlepel kokosolie (ikzelf gebruik nog liever MCT olie) 2 theelepeltjes rauwe honing (mijn voorkeur is Manuka honing) goede snuf kaneel

Doe alle ingrediënten in de Nutribullet en mix. Giet over in een mooie mok of glas en drink op als het nog lekker warm is.

DE BENEFITS

Door de goede verzadigde vetten krijg je met deze koffie in een keer een flinke dosis vetzuren binnen. Dat geeft je lichaam een enorme boost en dat is soms net wat je in de ochtend nodig hebt, goed begin van de dag dus.

Het is verder goed voor je hersenen en je aderen en het verbrandt ook nog eens de lichaamseigen vetten.

DE WEEKEND VERSIE

Natuurlijk mag er voor het weekend geen versie ontbreken met wat extra. Nou, hete beboterde rum is het beste wat je weekendavond kan overkomen. Dit is de koffie die de meest warme en geruststellende manier is om door een koude voorjaarsavond te komen. Of een zomeravond die wat frisser is.

De hete beboterde rum is een beetje als rum’s antwoord op de hete grog – maar het is gevuld met kruiden en boter in plaats van citroen en honing. Het is als een deken voor je binnenkant.

BULLET PROOF KOFFIE met RUM RECEPT

INGREDIËNTEN

3 eetlepels bruine suiker 1 1/2 eetlepel (ongezouten) grasboter flinke snuf nootmuskaat flinke snuf kaneel flinke snuf gemalen kruidnagelen 3/4 cup RUM 2 cups gekookt water 4 kaneelstokjes

Bereiding

Roer in een kleine kom de bruine suiker, boter, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel door elkaar. Verdeel over 4 verwarmde mokken. Voeg 3 eetlepels RUM toe aan elke mok, vul dan de mokken met het kokende water af en roer goed door. Garneer met de kaneelstokjes.

CHEERS