Vegan! Deze merken zijn veganistisch


Ik ben een grote voorstander van giftvrije schoonheidsroutine, maar om nu gelijk al mijn bestaande make-upproducten te vervangen voor non-toxic producten……..uhhmm daar krijg ik toch al snel de kriebels van. Ook ik ben vaak gehecht aan de producten die ik gebruik en die vaak beloven wat ze doen, maar zo af en toe ga ook ik overstag om eens uit mijn comfortzone te stappen en de Vegan producten uit te testen.

Vegan Make-up is namelijk bezig aan een toetreding in beautyland. En met de heathy lifestyle hype die er momenteel door beautyland waait is dat zo gek nog niet.
Vegan of dierproefvrije Make-up zijn twee verschillende dingen. Dierproefvrij betekend dat er geen proeven mee gedaan zijn op dieren, maar dan nog zitten er wel dierlijke bestanddelen in terwijl vegan gemaakt wordt van ingrediënten die moedertje natuur ons geeft. Het logo Vegan friendly geeft dus aan dat het product gemaakt is van 100% veganistische ingrediënten. En daar worden wij (diep van binnen) toch eigenlijk ook wel blij van.

De variatie is tegenwoordig enorm van de make-up producten die je smeert tot de tools die je gebruikt. Vegan it is!

Om uit te proberen hier mijn lijstje met mooie Vegan merken die je oeverloos kunt smeren, kwasten en uitproberen.

Elf Cosmetics (alleen de skincare, kwasten zijn niet vegan) by Douglas

Urban Decay (compleet Vegan) by ICI Paris

Milk Make-up (compleet vegan) only online

Hema B.A.E. (compleet vegan) by Hema

Charlotte Tilbury (heeft geselecteerde range producten) by de Bijenkorf

Ofra Cosmetics (compleet vegan) only online