Healthy Kurkuma!

image-12Als we aan Kurkuma denken, gaan onze gedachten onmiddellijk naar beelden van heerlijke Indiase gerechten. Kurkuma vind zijn oorsprong in Zuidwest India en de plant is familie van de gember. Het wordt het meest gebruik als een kruid en wordt in Azië voor duizenden jaren ingezet als een anti-ontstekingsremmend middel. Voeg dit helder oranje/gele kruid toe aan je voeding en het helpt met het verbeteren van je herenfuncties, het boost je leverfuncties en het verlicht spierpijn. Je mind, body, and beauty zal voordelen beleven aan dit geweldige natuurlijke ingredient.

Mind

Volgens this study, een twee-dagelijkse  dosis met Kurkuma —een samenstelling gevonden in Kurkuma—heeft de mogelijkheid een boost te geven aan je geheugen en stemming. Het staat er zelfs om bekend de symptomen van depressies te verbeteren. Voeg dit kruid toe aan je morning thee of latte en gebruik het veelvuldig om je gerechten te kruiden gedurende de dag.

Body

Kurkuma’s actieve ingredient is curcumin, wat bekend staat als ontstekingsremmend (wat natuurlijk ook zijn benefits heeft in the Beauty world) , het helpt bij verminderen van pijn levels, verlicht hoofdpijn veroorzaakt door zwellingen. Andere lichamelijke voordelen omvatten de versnelling van wondgenezing en het verlagen van het risico op hartfalen.
Omdat het krachtige ingredient acteert als ontstekingsremmend middel en werkt als een anti-oxydant, je huid zal blij zijn met deze voordelen. Je kan het kruid gebruiken om pukkeltjes te bestrijden, de huid te detoxen, en het verminderen van matheid en fijne lijntjes. Met andere woorden: sprankelende gezondere huid. En wie wil dat nou niet?

Shop mijn favorieten Kurkuma infused producten hier.